.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Friday, February 11, 2011

Jangan baca jika anda belum berkahwin !!

Saya ada pengalaman untuk dikongsi bersama, terutama kepada ibubapa muda yang belum ada ramai anak.  Bagi yang muslim, bersunat adalah acara penting bagi memasuki alam TERUNA yang dinanti-nanti. Saya sendiri masih teringat pisau tok mudim yang menyilukan ketika duduk di atas batang pisang.


Namun begitu, zaman dah moden. Anak2 cuma guna clamp untuk bersunat, tak sakitpun. Yang mungkin tak ramai ibubapa alami adalah anak-anak mereka disunatkan sebaik sahaja lahir. Berikut adalah gambar baby Nine yang di TERUNA kan sebaik sahaja lahir kedunia. Ternyata tiada sebarang masalah kerana luka sunat pada baby sangat cepat sembuh.


Berikut adalah gambar baby Nine yang dah teruna.... YES !!



Dah mula tunjuk taring....ketika 4 bulan

Si mata bulat ni ceria bersama umi



Nine berusia seminggu....





Saya ambil kesempatan merakam saat-saat indah baby Nine di "teruna"kan. 
Kelihatan tali pusatpun masih basah lagi, maklumlah belumpun Nine berusia 24 jam.Saya cuma sertakan 3 keping gambar sahaja... takut2 ada yang pengsan pulak. Mula-mula baby Nine di bius.... terjerit ler terkena jarum tu. 

Pas tu dia relex jer.... sambil matanya menjeling pada nurse muda yang cantik...

Tak malu betul nurse tu tau... tengok kita punya...kitalak yang malu... hu hu



Bermulalah operasi memotong dan menjahit.... banyak gak darah teruna yang keluar....dan tak sampai beberapa minit....dah selesai. Dalam 3 hari sahaja luka dah kering dan Nine tak meragam lansung.


Malah Dr. maklumkan bahawa air kencing baby akan cepat menyembuhkan luka. Ternyata semuanya OK.






Baby Nine terus lena.... sebelum dibenarkan keluar hospital keesokan harinya.

Alahai... dah teruna anak aku ni ! Patut ler tidorpun senyum semacam

mesti mimpi best ni... he he
.


Baby Nine tersenyum semasa mandi di rumah atuknya di Rembau....
Tak boleh tenung lama2 tau dalam keadaan I yang seksi ni..... 



OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...