.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

Pertanyaan: zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Friday, September 6, 2019

Tajuk 1656 : Fallacious argument ...



NAK SIAP TESIS 3 BULAN ? DRAF TESIS 3 MINGGU ?


Aku pernah tanya seseorang yang diiklankan sebagai siap menulis thesis 3 bulan. Aku mesej dia... kebetulan aku kenal.


Dari jawapan yang diberi, dia sebenarnya telah mula menulis tesis 2 tahun sebelum itu dan 3 bulan tersebut hanyalah waktu penulisan berlaku secara intensif, yg memang berlakupun kepada kebanyakkan PG.


Maka sayugia aku berpesan kpd PG...

1. Tulis tesis bukan macam tulis novel, datang ilham bulan Januari, hujung bulan March dah siap

2. Tesis perlukan bahan, data dan kupasan dan ia proses yang gradual dan berterusan

3. Penulisan tesis (sehingga siap) boleh 'dipercepatkan' dgn penguasaan MS Word dll tools, tetapi siapkan thesis dalam 3 bulan adalah satu pernyataan kabur dan over lah pulak.


Draf tesis bukan utk diiklan. Akupun boleh kata siapkan 'draf tesis' dalam 3 jam, sebab 3 minggu tu lama dah rasanya... draf je pun..


Mengiklankan tulis tesis dalam 3 bulan atau draf tesis 3 minggu atau lebih cepat lagi adalah satu FALLACY sedang THESIS sendiri perlu dijauhi dari sebarang unsur FALLACY apatah lagi membuat fallacious statement dalam tesis. Ada byk unsur tersembunyi dan manipulasi wujud.. yg mengelirukan hingga ada yg rasa terpedaya...


OT - nak gi makan lemang jap...





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...