.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Saturday, May 21, 2011

BENGKEL EXCLUSIVE dan IPAD

Hari ini saya jalankan perbincangan dan bengkel eksklusif penulisan tesis dengan 3 pelajar PhD, 2 dari UKM dan seorang dari Uitm. Syabas kerana salah seorang akan berangkat Ke London untuk menyambung PhD. Seronok dapat mengenali rakan2 dari IPTA lain yang bersungguh2 mencari kemahiran penulisan tesis. Yang sedang buat master tu... azam berazamlah utk sambung PhD. Jgn setakat tu jer.

Perbincangan dengan 3 pelajar PhD
Bersemangat untuk menyiapkan tesis secepat mungkin

Tapi sehari sebelum tu, saya seronok menerima IPAD 2 yang ditempah 3 minggu lepas. IPAD tu milik wife.....biasalah sama2 kongsi....ini gadget baru yang saya kena cuba.... apa kelebihannya? Yang pasti ianya nipis dan ringan serta boleh tahan 10 jam..... dan mempunyai lebih dari sekadar fungsi sebuah note book! Agak lucu bila boleh ambil gambar dan video.... pic pulak not bad macam camera biasa..... cuba pic dia mak datok besarnyer.... Then boleh buat call macam hp.... Cayalah....


Tahu tak kenapa panggil IPAD? Tulah sebut je pandai.... tapi tak tahu....


Sebutannya adalah EYE-PAD... sebab mata anda hanya lihat pada pad....(screen IPAD ler !!) dah takde lagi keyboard ... he he....semua function berlaku atau screen....Pad kerana IPAD kelihatan seperti sesuatu yang nipis.... samalah macam disk break kereta yang dipanggil break pad! Yang perempuan pakai tupun dipanggil pad.... sebab ianya nipis...wa tak tipu.... tak caya tanya cikgu BI atau TESL anda.

Touch screen yang superb !!

Blog dalam IPAD.... MANTAP !!

Ha ha... IPAD buat call....


Ni ler dia..... nipis... sebab itu dipanggil PAD


Lepas ni baca buku dalam IPAD jer lah budak2 ni....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...