.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

Pertanyaan: zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Friday, September 6, 2019

Tajuk 1669 : Master - Buat jer tajuk apapun



1. Master adalah peringkat transition selepas graduated sblm buat doctorate. Sbb itulah pelajar master aku panggil "bakal calon doctorate".


2. Atas premise ini.... tajuk kajian master biasa2 pun ok asalkn proses mbuat research mberi ruang utk mereka mendapatkn sbyk mungkin pengetahuan.. kemahiran... mjlnkn research secara independent....


3. Tdpt senario.. PG master habiskn masa 2, 3 sem mdptkn tajuk sdg masa yg mereka ada sgt terhad... tapi tajuk masih tidak diterima... Cer lihat tajuk2 pelajar master yg dah graduated... GEMPAK dan DASYAT sangat ker?


Bukankah tajuk kajian penting bro...


4. Klu tajuk peringkat master ni sgt penting... knp ada fast track terus buat doctorate tanpa lalui peringkat master...bukan saja tajuk... researchpun mereka xbuat.. sdg mereka excel akademik jer.... belum lagi excel buat research ! Malah ramai jer SV yg xbuat Master pun....


Oo.... buat tajuk apapun boleh ker xyah yg sampai thp master?


5. Bukanlah cam tu... kalau tajuk tu xsampai thp master... tolonglah bagi suggestion dll.... jgn asyik nk tukar jer ... buang masa


6. Jika PG kena cari tajuk sendiri tu penting sgt.... PG yg buat master malah PhD sbg RA.... siap dgn tajuk kajian skali... tak yah nk cari2... malah ada juga yg bagi awal2 tajuk pd calon master dan PhD.... tak depehal pun


7. Setiap PG kenalah ada tajuk... tapi lebih wajarlah jika xperlu delay tlalu lama kerana tajuk ... sampai abis tempoh pengajian dan tajaan... tak kesian ke?


OT - foto adalah PM pelajar Master




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...