.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Tuesday, April 24, 2012

TAJUK 347: MENCARI PILOT ARTICLES "IN THIS JOURNAL"

Saya dah perkenalkan PILOT ARTICLES kepada pembaca blog saya..... yang maybe asing bagi postgrads sejak sekian lama...dan mengapa pilot articles penting bagi novice researchers dan student researchers macam anda....dan saya percaya... anda mungkin tidak akan dapat maklumat ini dari SV anda selain dari kata2 ... "cuba u cari dulu dalam journal2...." dan ramailah yang terkial2 apa yang nak dicari dan bagaimana nak cari..... khususnya pelajar undergrads dan maybe pelajar master...ala..... yang PhD pun kadang2 sama jugak !!


Saya tak sekadar mengutarakan sahaja konsep pilot articles.... now saya cuba demonstrasikan bagaimana  mencari pilot articles gaya Dr OT. Kali ini saya akan menerobos ke Wiley pula selepas saya tunjukan SAGE dan ScienceDirect... Kali ini saya tunjukkan bagaimana nak dapatkan pilot artikel secara Advance Seach dalam publication Wiley pula.....dan juga pencarian secara khusus ke dalam journal tertentu terbitan Wiley...spt Journal of Research in Science Teacing (JRST).


PERTAMA:
Mula-mula cari guna Advanced Search.... dengan keyword Animation AND Learning. Perkataan Animation mestilah berada dalam TITLE..... ikut gaya Dr OT.


Buka Wiley dan pergi ke journal JRST
Go to Advanced Search, isi details dan limit tahun 2009 - 2012

 dan klik SEARCH......inilah hasilnya 8 articles..... dengan tajuk ANIMATION






KEDUA:
Jika anda tahu atau biasa dengan journal tertentu secara khusus yang popular dalam bidang anda, boleh sahaja anda terus buka journal ini dan gunakan fungsi Search "In This Journal". Saya percaya langkah ini akan menghasilkan sesuatu yang lebih baik.


Buka journal JRST dgn SEARCH "In This Journal"
Nampaknya bagi Search "In This Journal", tiada pula limit year of publication.... so anda boleh gunakan Sort by DATE.... benda-benda ni perlukan sedikit creativity jer...


Dgn keyword "Animation AND learning"......inilah hasilnya iaitu 68 articles dari tahun 2012.... emmm...mudah utk dapatkan pilot articles...


Berikut adalah artikel terbaharu dari 2012 hingga 2010.... yang berkaitan dengan animation in science education ....... pastinya membuka banyak gap utk duplication dan modification..... .. keseluruhannya ada 68 articles.... hanya dalam journal ini JRST sahaja. Anda PASTI akan temui teori, instrument, methods dll....so mulakanlah pengembaraan anda secara intensive dan extensive.... dan kuasai apa minat dan bidang yang anda ingin kaji...


Apa tunggu lagi.... masukkan sahaja artikel 10 tahun kebelakangan dari senarai tersebut terus dalam MENDELEY desktop anda, utk anda baca sambil lengkapkan zero draft anda.... saya JAMIN tak sampai 3 hari.... anda akan kuasai asas2 kajian animation dari pelbagai perspective.... methods... instrument dan perkembangan teori.... ini baru berasaskan SATU JOURNAL sahaja.... 









Sepintas lalu dgn teknik hybridization pilot articles.....anda boleh dapatkan dua RESEARCH GAP menghibrid konsep berikut:
  • learning gains
  • inquiry science teaching
  • multimedia cased-based environment
  • dynamic visualization
Enhancing learning gains using inquiry dynamic visualization in science teaching among form 4 students in Malaysia

Promoting learning gains using multimedia cased-based environment in science teaching amongst form 4 students in Malaysia

Jadi.... jgn salahkan sesiapa jika anda sendiri yang tak bersedia... sedang segala maklumat dah tertera depan mata..... hanya menunggu masa utk diteroka..... dalam beberapa minit sahaja.... ada apa lagi yang tak kena sehingga bertukar2 tajuk tak  sudah2 jadinya?

OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...