.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Tuesday, December 11, 2012

Rehat SANTAI tapi HOT di Sungkai Hot Spring....

Hari ini cuti di Selangor.... kesiankan Nine yang duduk rumah tak kemana2 maka saya dan wife pun bertolak ke Sungkai Hot Spring.... 1.5 jam dari Bangi. Saya tak expect apa2 sebab saya dah biasa dgn hot spring di Pedas, Rembau (kampung den)....... tetapi saya TERKESIMA apabila sebaik sahaja sampai....... (teruskan membaca) !

Kalau dari Lebuhraya Utara-Selatan dari KL, masuk tol Sungkai.... dalam 20 minit sampai ler...melalui kawasan Felda.... jika sampai waktu malam.... ada bahagian jalan yang gelap sungguh, maklumlah ladang kelapa sawit !

Paling ideal bermalam supaya pagi2 boleh pergi ke kolam mandi hot spring dan water theme park.... sebab kalau sampai dalam 11 pagi... alamat penuhlah kolam2 tu....

Jadi jika anda juga tertanya2 kemana ingin membawa anak2....utk cuti2 Malaysia.... tambahan tak jauh dari KL....catatan ini boleh dijadikan panduan....


Yahoo..... Google !
Nine kesukaan sampai di hotel yang nyaman....

Dah lama dok Malaysia.... baru sampai tempat ni....
Cuti2 Malaysia... budget bro !!



Disini lah tempatnya... dikelilingi pokok kelapa sawit, gunung dan kehijauan pokok2 sungguh nyaman...... tapi ada magma dan mata air panas kat sini.... jgn earth quake dah ler
Jgn main tenung-tenung... 
Main kibar2 bendera tak per...!!


Aliran air panas ada di mana2....berasap woo...

Biasalah budak2 suka naik keretapi olok2 ni...


Basikal 2-in-1 utk rekreasi.... 
ada 2 paddles utk anda dan suami / isteri...
Kalau tak larat nak kayuh... itu indicator anda mempunyai lebihan lemak yang tak diperlukan !

Penginapan yang disediakan.... emmm ok dan selesa

Pagi2 menuju ke kolam.... 
Ada 2 kolam utama yang besar... Hot Spring dan satu lagi Kolam Air Gunung ala2 water theme park gitu....


Mula2 cuba yang hot spring..... 
boleh masuk kaki jer.... 
Kalau dating dgn wife kat sini memang HOT !!



Kolam hot spring..... bersih, luas serta jernih !
Kalau nak menyelam.... jgn datang sini takut pembesaran rambut anda akan terbantut !!


Ha !!.... yang ini Kolam Air Gunung ala2 theme park !! 
Cetek dan sesuai utk budak2 tapi akan kelihatan bapak budak pulak yang lebeh... !


Pandangan dari jauh....luas...masih pagi tak ramai lagi yang datang....


Dari sudut berbeza.....
Air kat sini tak ada bau chlorine.... tapi ada bau gunung !


Air terjun ni utk budak2 yang besar....sebab dalam skit...


Terpesona dgn bunga ini... 
bak kata buku sains banyak... fauna dan flora !!


Banyak stesen air panas... dan ini satu stesen wajib utk rebus telur...


Nine kata "nanti dulu.. belum masak !!"
Awas jangan sampai anak anda terjatuh !!

Bismillah.... telor dah masak.....
Mesti telor ini penuh dgn minerals (agaknya lah)
Jgn ler pulak gi beli telor kat kedai... semua dah disiapkan.... beli jer kat awek cun ni.. ada kicap sekali !!


Jika bawa keluarga boleh sewa Yakuzi yang tertutup... boleh buat macam rumah sendiri....
paling best.... HOT water boleh adjust dgn COOL water supaya anak2 boleh mandi...sambil mak ayah duduk bersembang kisah2 HOT dan COOL masa bercinta dulu....jgn citer pasal tesis dah ler... sure pasangan anda akan zzzzzz....


Ini air mendidih.....bawah tanah tu ada magma tau...

Salah satu sumber mata air panas..... 
Kelihatan paip yang salurkan air panas ke Yakuzi...
Jgn suka2 nak celup kaki... tu namanya kamekazi....

Jika nak lebih lagi..... boleh gi SPA atau urut satu badan bagi lelaki dan perempuan... kena booking dulu
Sesuai hilangkan lengoh2 badan menaip tesis...
Jgn takut kak... abang akak tu lelaki yang urut...!!

Biasalah klu Perak mesti ada durian... kalau jumpa tepi jalan mesti beli yob sebab murah !!

Cuba teka amende  ni....?


Disinilah kami menginap..... 

Kalau dah penat......nyonyot ler macam kita kecik2 dulu... 
Ada sesapa yang masih menggentel bantak bucuk wpun dah kawin?


Kemudahan yang lengkap disediakan disini.....sehari semalam keluar  bercuti mencari sedikit kelainan.... yang sedikit HOT....
balik ni kena jadi blogger semula he he...


OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...