.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Monday, October 24, 2011

TAJUK 251: POWERNYA FUNGSI SPLIT DALAM MS WORD !!

PERNAHKAN ANDA GUNA FUNGI SPLIT MS WORD ANDA?

Alamak bro….. wa tabik la dengan document map yang bro ajar….. berdesup wa tulis bro….full swing…..sampai tak perasan mertua datang rumah dah 2 hari bro…

Mak ai….dasyat sungguh tu….emm…..

Hari ni wa tersilap panggil darling…. ingatkan wife wa....rupa2nya mak mertua hu hu……nasib baik dia tu sporting..... tulah anak dan mak cam sama jer bro....

Per masalah ko ni.....?

Last week wa termenung 3 hari 3 malam bro…..sampai wife wa merajuk..... panjang muncung dia bro.....tu yang mak dia datang tu


Dasyat ko termenung....apa hal?


Wa termenung camner wa nak menulis perbincangan di Chapter 5, sambil merujuk kepada jadual-jadual yang banyak di Chapter3 dan 4. Wa betul2 fening bro..... sebab banyak jadual wa nak kupas....wa ingat nak print then boleh selak2 sambil menaip bro.....

Apsal nak print ler pulak...... membazir kertas dan ink jer....

Susahlah bro, nak tulis di page lain…..nak rujuk di page lain bro….. ada tips ker?

He he…. dijamin ader….

Fulamak bro….caya lah lu.....cepatler kasi tau…… tak sabar nak tulis dan tunjukkan kepakaran wa dalam Chapter 5….dan nak pujuk wife wa.... sure wa bagi satu kucupan azimat kalau wa dapat settle kan problem ini bro.....

Ok….. ko tutup dulu doc map then ko klik view….

Pas tu bro?

Ko klik “Split” dan akan kuar satu garisan….. ko letak garisan tu kat paragraph yang ko nak tulis….

Split..... tak pernah tahupun ada benda tu.....OK….Ok…..

Then ko klik jer…. Timbul ler satu ruler yang memisahkan paragraph u dengan keseluruhan tesis u yg lain.

Ok…OK….

Then ko letakkan cursor ko pada bahagian file di bawah garisan split (file kedua yang dah split) ....ko guna function "Find" dan bila ko klik jer “Find Next” berdesup Jadual 31 tersebut muncul dibawah paragraph yang ko Split tadi.....then apa lagi ko rujuk dan taip ler apa sahaja yang ko nak.....

Mak ai…. Tak tercapai aqalku !!

Then ko buat ler diskusi ko dengan merujuk kepada jadual tersebut atau mana2 bahagian yang ko nak rujuk. Cuba lihat contoh dibawah ni...... ko boleh tulis pada bahagian Research Questions sambil merujuk Table 31.... yang berada jauh antara satu sama lain.....malah dalam chapter yang berbeza.....

Contoh aplikasi SPLIT

Ok bro.... mekacih mekacih.....wa tabik spring lu bro... toing2...wa nak kasi kucupan azimat dgn wife wa dulu yang dah panjang muncungnya sejak 2 hari lepas......he he....bagi muncung dia back to normal bro...

Wokey ..... no worries bro.... wa nak masuk tido....sok wa ada bengkel lagi...... wassalam...


OT


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...