.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Sunday, October 9, 2011

Tajuk 243: Bengkel UUM dan degree PhD diLembah Bujang


Bengkel di UUM pada 7 dan 8hb yang diusahakan oleh Satirah berjalan dengan lancar wpun ada sedikit kekekokan kerana system bilik yang sangat canggih. Lebih 40 peserta dari USM, UUM, Uitm, UMP dan IPDA telah hadir. Tempat penginapan di EDC juga sangat selesa. Terima kash kepada Ani Munirah dan Dr Halim yg sponsor bilik di EDC, UUM.

Hari pertama sangat mencabar kerana saya bangun 4.30 am utk ke LCCT dan terus mengendalikan bengkel jam 9.30 am sebaik sahaja sampai di UUM sehinggalah 6 pm. Terima kasih sangat2 kepada Satirah yang membawa saya, wife dan NINE ke sana sini, sehingga makan malam di Kuala Perlis.  

Hari kedua, saya dilayan pula oleh kawan lama Razak Mansor dan wife, Syidah dari Uitm Sg Petani. Kesemua mereka ini adalah contoh pelajar PhD yang gigih dan baik2 hati. Thanks khusus buat Satirah tanpa usaha beliau, bengkel 2 hari di UUM takkan jadi kenyataan. Saya sempat berkunjung ke Uitm Kedah dan Lembah Bujang dan melawat tapak akeologi…sesuatu yang saya tak sangka... nika tidak cuma lihat dalam National Geographic sahaja. 

Membengkelkan peserta dengan skill menulis thesis dengan kritis, serta skill menulis dengan cepat tetapi efisyen dan sistematik adalah satu penghormatan bagi saya. Ramai yang masih terikut2 cara penulisan thesis spt meringkas kajian lepas kerana tiada kemahiran dan latihan khusus utk menulis secara kritis dan memberikan justifikasi dalam penulisan. Aplikasi doc map, IPEC dan foresee, analisis + sintesis = kritikal, 1file1thesis, dirdio,wwur serta zerodraft telah berjaya membekalkan peserta kemahiran asas yang crucial dalam penulisan akademik. Moga anda berjaya…… menghasilakn thesis dengan cepat dan berkualti.

Bagi semua peserta….. .lets enjoy the pic….


Bilik serba canggih...


Lets start the work !!


NINE di hotel EDC, UUM


Wow... geng UiTM Shah Alam sanggup datang dengan ceria !!


Masa utk fokus...


Masa utk ceria...



Masa utk serius....


Masa untuk fokus, serius dan ceria...


Take five..... phew....


Happy faces....


Individual task.....


Foresee....foresee....


Write and write and write...


and write and write....


and finished..... 


Begambar dengan bekas 2 pelajar... now dah suami isteri.... dah berjaya dalam hidup !!
Ambil berkat ker.....

Awat le aku tak tahu teknik ni awai2....


Bersama pelajar master akeologi USM di tapak salah satu tapak akeologi Lembah Bujang, tak der ler tengok discovery channer jer...

Ni le runtuhan tapak binaan yang telah tertanam dalam tanah...
Kalau la ni macam KLCC kot...

Balak yang di pahat utk jadikan perahu...
kalau lulus buat perahu ni sama macam lepas SPM ler...


Melawat kesan sejarah termasuk GOK !!
Org Sg Petani tau ler apa tu GOK...




Singgah di Restoran Gulai Semilang.....


Melawat khazanah peninggalan Lembah Bujang di kaki Gunung Jerai


Ku ukir namamu di awan Gunung Jerai....


Kerja2 mengklasifikasi oleh Jabatan Akeologi USM


Sempat ronda2 di UiTM Kedah


Not bad.... kampus hijau....


Org dulu2 ukir batu granit yang pejal mejal dengan bare hand....
relex jer....
Student la ni tulis LR dengan komputer pun dah cukup tension....


Pameran yang agak lengkap.... tak sangka ler pulak sampai ke sini


Dulu lihat gambar2 ni masa belajar sejarah tingkatan 2....tupun dalam buku Sejarah hitam putih. Now ada depan mata.
Tembikar ni  alat canggih zaman dulu.. macam komputer zaman ni...


Maybe org zaman dulu siapkan ukiran batu grafik utk dpt degree dan master.
Yang Nine berdiri tu utk master... yang kecik2 sekitar tu utk degree...


Hah..... batu grafik yang besar dan dipahat dalam bentuk macam ni adalah utk dapat PhD....sebab bentuknya original
dan ada contribution utk simpan air... 
Ada 3 tu bijik tu mewakili 3 chapters ler.... sebab ukuran ni
baru proposal.... sebab ada banyak bahagian2 yang belum diukir lagi...sebab belum dapat approval SV lagi.....he he

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...