.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Tuesday, January 12, 2016

Tajuk 835 - 10 sebab anda "geram' bila kawan anda buat master / PhD..

1. Dia kata sibuk memanjang… tapi post FB masih tetap update memanjang

2. Susah betul nak jumpa dia... katanya ada kelas, nak siapkan tugasan, nak jumpa penyelia... presentation.... bikin anda tension !

3. Kalaupun berjumpa kawan anda tu, terus jer anda jadi tempat dia mencurah perasaan - susahlah.. tak fahamlah... confuselah... tak cukup tidorlah.. tak cukup kasih sayanglah...

4. Dia kata kerap buat appoinment nak jumpa SV, tapi selalu tak jadi sebab SV dia sibuk memanjang... sedang dia jarang jumpa anda, wpun anda free memanjang….

5. Dia selalu jer buat presentation seminggu di luar negara .... sedang anda nak ajak dia gi mengeteh kejappun dia tak der masa... itupun anda yang nak blanja !

6.Bila anda nak menulis sesuatu... dia kata "tak guna Mendeley dan ZDOT ker?" bikin anda terpinga2...

7. Dia dah tak berapa layan anda sebab dia ada ramai rakan FB yang baru... semua Postgraduate Group dia join, sedang anda cuma ada dia dan geng2 sekolah lama... kesiannya



8. Bila dia berbual di hp, mesti keluar term2 yang pelik2… multicollinearity.... parametric… non-parametric ….. sedangkan anda tahu paralympic jer... tupun anda google...

9. Satu hari dia gi obersi conference seminggu bulan puasa, siap ambil gambar masuk utusan malaysia ada snow kat belakang.... dgn ucapan... "Selamat Hari Raya... Kami rindukan rendang dan Malaysia".. wpun baru kelmarin jer dia tinggalkan KLIA .. cehh..

10. Orang lain buat business card sebab ada bisness, dia buat bisness card tulis "Mind your own business... thesis in progress" perghh !!

OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...