.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Monday, July 16, 2012

Lawatan ke Jakarta, Indonesia

Penat masih terasa berada di Kota Jakarta yang besar, "penuh sesak" dan sentiasa "macet" (jammed). 


Lawatan kali ini lebih merupakan hadiah kepada 3 anakanda perempuan kami atas kejayaan masing-masing. Kak Long berjaya kekalkan Dean's List dan sedang internship di PNB, KL. Kak Ngah baru tamat kolej dan sedang berkursus di Seremban. Baru-baru ini Kak Ngah masuk TV ler pulak dalam satu pertunjukkan busana. Mariam pula berjaya melangkah ke tahun terakhir sebelum menjadi doktor.


Dan juga satu perkabaran baik yang saya baru terima, permohonan  saya utk ke Istanbul bulan oktober 2012 melalui budget UPM telah diluluskan. Saya akan ke ICEEPSY 2012, present kajian saya yang memenangi GOLD MEDAL di MTE 2012 bulan Februari lepas.. syukur... 


Kak Ngah ditemuramah oleh RTM
Jadi atas kejayaan anak2, wife pun belanja utk bawa mereka ke Jakarta, melawat sambil beli persiapan raya, sambil menyelam minum air. Mudah2an mereka jadi anak2 yang berjaya. Kami tinggal di Aston Rasuna, apartment yang sungguh selesa, jauh dari kesesakkan Jakarta. Aktiviti kami cuma dua sahaja.... melawat Taman Mini Indonesia Indah dan membeli persiapan raya sepasang dua untuk anak2 di Tanah Abang. Jgn terkeliru, namanya taman mini tapi tak larat kalau nak jalan kaki macam Taman Mini Malaysia. 

Berikut lawatan singkat kami ke JAKARTA...dgn satu nasihat.... tanyalah mereka yang dah biasa pergi sebab Jakarta terlalu besar dan sesak... supaya perjalanan anda teratur...


Menjejakkan kaki di Jakarta dalam 8.30 pm

Bersarapan di hotel

Inilah Pusat Grosir Tanah Abang yang begitu besar dan boleh sesat. Hampir semua ada disini dan dijual dengan harga borong sangat murah

Bersedia utk shopping... diketuai oleh wife. Sikenit dua orang tu sayalah yang jaga... fuhh penat !!

Harga 3  blaus sulam 250 ribu rupiah = RM80. Kat KL harga tu cuma dapat satu jer !


Kak Long, Kak Ngah dan Mariam... bertuah Nine jadi adik manja !!

Maksudnya... hanya dijual borong bukan runcit


Shopping sakan.... 
Lihat NINE.... sempat lagi nenen...

Semuanya murah dengan design yang latest...


Ayah kena layan dua budak bujang ni !!

Kami sewa Pak Supir dan Innova.... 


Di Taman Mini Indonesia Indah... naik cable car

Ala-ala minang kabau....
sebab kami pun ada darah Pagar Ruyong !!


Atas cable car.....

Castle utk kanak2 berimiginasi...

Taman Mini untuk Province Jawa Barat

Kota Jakarta yang besar... jauh lebih besar dari KL... dengan kereta Toyota spt Avanza, Rush, Innova memenuhi jalanraya .

Tunjuk bakat canoeing...

Biasalah layan budak2...

Nama tol ini menarik perhatian saya... 
  
Dalam Innova....

Waktu shopping....Nine tunjuk muka boring....
penuh sesak dengan manusia dan cewek2 yang bertudung dgn berbagai fesyen...

Waktu berangkat balik.... menaiki Tigers Airway....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...