.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Sunday, July 8, 2012

Bengkel UKM 7 Julai 2012 - The emerging of new culture... online + paperless

Syukur bengkel di Dewan Budiman UKM selamat dijalankan. Ini adalah bengkel "paperless environment" ke 2 yang dijalankan selepas di UTM. Tanpa pen dan kertas....laptop menjadi medium mencatat dan merekodkan segala nota bengkel.... smart, eficient dan effective!! Maybe inilah satu2nya bengkel di dunia yang semuanya berjalan secara paperless....satu budaya baru dalam penyediaan tesis !!


Berikut contoh nota salah seorang peserta sdri Suzie Haryanti yang mencatat isi bengkel menggunakan MS OneNote.... 


The whole idea is here....

Ini pulak nota semasa aktviti hands on....
Inilah meja pelajar PhD dan Master.... paperless... smart... save and efficient !


Selamat tinggal cara lama.....


Adakah anda akan baca semula apa yang anda tulis?

Meja student PhD ?

Juga buat pertama kalinya blog drotspss menjadi perintis pemberian Sijil Penyertaan dan resit secara online. Peserta cuba perlu download dan .... settled ! Kali ini saya tidak mengambil foto spt selalu.... jadi berikut adalah pic yang sempat dirakamkan oleh sdri Alley. Saya mohon kepada yang sempat merakamkan pic beramai2 diakhir bengkel atau secara berkumpulan, mohon emailkan kepada saya utk tatapan bersama...


Komen peserta melalui shoutmix:



doc map.. masyaAllah.. sgt byk ilmu yg saya dpt ... terima kasih byk2 dr.ot.. InsyaAllah akan lebih bersemangat gunakan mendeley....selama ni download mendeley.. tapi, tak reti nak guna macammana.. bila dah tahu .... tak habis2 nak masukkan artikel dlm mendeley tu...(Ummu Ammar)



salam Dr.. sy pegi bengkel Dr yg kat UKM ni..ALHAMDULLILAH..bilk je umah terus sy wat ape yg dibincangkan dlm bengkel tu.Terus bersemngat je nak writing. Trima Kasih Dr. (Suzie)

Syabazz.... anda telah berjaya meningkatkan skill diri anda
Yang lain bila lagi ?


No pen no paper.... only PROGRESS in the laptop.... 
Tip top dan mantop !!

Writing thesis is not easy... so do it the smart way....starting from a zero draft !

Focus and concentrate... Mendeley....Do It Right Do It Once

Thinking and relexing.....Cite While You Read

Smile and smart....Dont Make It Right Make It Written


Hands-on... time to practice...1File1Thesis in the making...

Birthday boy ( he he..) ...Thesis is not about perfection .... 


Zoom from Suzie Haryanti's...paperless sparks a new culture... 

Wow.... tak pernah terfikir dikeliling jelitawan macam ni....
  
Macam dah kenal lama jer....



Patah sayap bertongkat jua... pic ni sbg bukti !! 

OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...