.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Thursday, August 1, 2013

Tajuk 503 : 13 publisher established utk journal - Brat Pitt pun baca journal !

Ramadhan dah masuk peringkat ke 3... peringkat mencari lalilatul qadar. Jadi kenalah curi2 tidur sekejap waktu tengahari utk qiam malam nanti...tak kisahlah malam bila lailatul qadar.... asalkan dapat solat sunat setiap malam.... barulah Ramadah ko lebih establised !

O... mesti ko nak tulis pasal established ni...

Aah...aku nak tulis skit pasal "journal yang established"... sebab ramai yang tanya...nasib mereka tak tanya bila lailatul qadar... 

Camner nak tahu journal tu established ke tidak bro?

Aku nak bagi analogi....kalau aku tanya ko... sapa pelakon hollywood yang established.... apa jawapan ko?

Emmm kacang tu bro.... Johny Depp, Bruce Wallis, Denzel Washington, Bratt Pitt, Will Smith, Tom Cruise...

Fuhh.....pasal hollywood ko semua hafal !

Mestilah... aku follow filem dia orang per...

Apsal diorang established...?

Berlakon secara konsisten, popular, kualiti lakonan terbaik !!  
Cam ner lagi ko nak tahu dalam byk2 actor tu.. mana terbaik dipasaran ?

Emmmm kalau aktor yang berlakon dengan top film company macam 20th Century Fox, MGM, Paramount Pictures, Warner Bros, Universal Pictures, Columbia Pictures and United Artists...mesti actor terbaik yang dipilih...


So samalah macam journal bro... yang diterbitkan secara konsisten, berkualiti dan popular....

Mana aku nak tahu...  sebab aku ni buah cempedak bro !

Kalau ko tak tahu.... elok ko ambil tahu.... at least kokena tahu publisher atau company yang established yang terbitkan journal2 tu... macam ko tahu company yang terbitkan film2 hollywood !

Hero Malaya !
Dah lama Nine and Zuhayr tak jadi gambar hiasan...

Bagilah contoh bro...

Kalau ko bidang social science... berikut ni adalah publisher atau company yang established yang wajib ko tahu dan cari journal dan baca artikel yang berkaitan dengan bidang ko...

1.   Annual Review
2.   Cambridge University Press
3.   EBSCOhost
4.   Emerald
5.   JSTOR
6.   Oxford Journals Online
7.   Proquest
8.   CSA Illumina
9.   SAGE 
10. Science Direct
11. SpringerLink
12. Taylor & Francis
13.Wiley - Blackwell

Woii... banyaknyer.....ni pun dan ada ratusan ribu artikel !!

Ko jangan tak tahu.... journal pun macam filem hollywood jugak..... 

Abis tu ko agak Brat Pitt baca journal tak?

Tak kot.... samalah macam ko.... hu hu

OT

..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...