.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Wednesday, February 26, 2014

Tajuk 569: Journal IMPACT FACTOR !!

Selepas journal di indeks katakan oleh SCOPUS, maka journal tersebut diberikan ranking pulak dengan nilai Impact Factor (IF).
IF tu adalah ukuran purata article tersebut dirujuk dalam artikel lain. Bagi mudah faham…. Artikel yang banyak dirujuk atau cited oleh article lain mempunyai Impact Factor yang lebih tinggi. 

Contoh. 
Journal A = SCOPUS dgn IF 3.3
Journal B = SCOPUS dgn IF 2.7
Journal C = SCOPUS tapi tak ditulis IF
Journal D = IF 2.0 tapi tak di tulis SCOPUS
Journal E tak ada SCOPUS (maka tak adalah IF)

Ini bermakna semua jurnal A-D adalah C.I.J dan ko boleh rujuk semuanya KECUALI journal E yang bertaraf non-C.I.J.

Jurnal non-C.I.J ni bagi jer student undergraduates yang rujuk.... jgn ko pulak mengada2 nak rujuk !!

Journal paling tinggi ranking adalah A > B > D

Jadi rujuklah journal C.I.J ... A-D, terutama yang di indeks SCOPUS atau ISI. 

Berikut aku sertakan beberapa pics jurnal yang selalu aku rujuk... kelihatan samada dinyatakan index oleh SCOPUS atau ditunjukkan hanya IF sahaja.

Kalau confused jugak.... sila check fius dalam kepala takut dah terbakar !!

OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...