.

"ANTARA BLOG TERBAIK PENGAJIAN TINGGI DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Monday, January 28, 2013

Bengkel SPSS di Graduate School UMS.. Sabah

Kesungguhan Sdri Fauziah Mohd Said di bantu Sdr Zuhir menjadikan bengkel SPSS kali ini di KK berjalan lancar dan "ada kelas"..... moga semua anda berjaya...

Tokojut den tengok sign board besar ni disepanjang jalan ke lokasi bengkel

Peserta yang saaaaaaangat sporting !!


Tempat nilah lokasi bengkel


Bermula dgn konsep "normality"


Apa dan kenapa perlu membuat inferens....


Sdr Fauziah - wajah typical Sabah !


1 Semenanjung + 4 Sabahan bah !!


Apa hal si Rosemary ni ?


Tahu parametric jangan lupa non-parametric


Ni bukan ceramah motivasi.... sedang jelaskan taburan-t !


Analysis questionnaire dari construct...ke variable..then item...dan dimensi !! Beres....


Lihat nilai t dan F pun dah tahu significant atau tidak....
Ko kena check dulu assumption analisis tu...
ko ni asyik main klik saja bah !

Kalau cam ni kena select cases dulu... baru run ANOVA...


Tengok... factor analysis ko ni ada 4 factors...


Kalau dependent sample ...SPSS guna paired sample t-test






Patutlah alpha negative... ko kena recode dulu sis !


Posing jgn tak posing


Check nama dulu.... 

Nilah senyuman orang Kudat.... 3 jam drive ke KK

Ko buat summated value dulu, baru ko run Shapiro Wilk
Baru nak berkenalan... seorang datang dari Semanajung seorang dari KK.... intregrasi tu bro !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...