.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Tuesday, September 25, 2012

Tajuk 388: Proceeding 2012 - Education dan Educational Psychology !

Bro, ko tahu tak pipet tu amende? 

Emmm… cam pernah dengar jer… amende tu? 

Pipet tu yang diguna dalam lab kimia atau bio…utk masukkan sejumlah isipadu larutan… 

O….. ingat2…..apsallak bro…. tetiba jer tanya pasal pipet tu? 

Aku teringat masa aku dulu guna pipet (atau ejaan omputihnya pipette) nak buat research chemistry final year, beratus2 kali kena pipet sampai melecuh tangan aku bro… lengoh sana sini…dan berminggu2 nak siapkan experimen aku…. sampai tido dan makan dalam lab bro….tapi la ni… dah ada pipet electronic dgn btk yang ergonomic… berdesup2 boleh pipet dan siap sekelip mata jer !! Kerja2 lab yang dulu 2, 3 bulan baru siap… now boleh buat 2, 3 hari jer ….dah jadi jauh lebih sempoi bro… 

Apa kena mengena pipet tu dengan aku lak? Confused le pulak aku? 

Memang le tak de kena mengena…..Ko tak guna pipet…. Ko buat research dan tulis thesis guna laptop jer. Jadi aku cuma nak pesan, pastikan laptop ko tu tiptop… sebabnya dalam bengkel aku yang lepas2, ada sahaja peserta yang tersangkut sana dan sini bila nak download Mendeley, SPSS atau Atlas.ti. Kerja2 yang patutnya siap 30 minit dan berlarutan berminggu2… dan dalam bengkel aku termenung jer lah sebab laptop dah tak leh guna....bateri kong.... adapter rosaklah... macam2.. 

Ingat tak aku pernah cadangkan beli ultrabook? 

Ingat…

Jika ultrabook agak mahal…. Aku nak cadangkan ko survey jer laptop yang nipis seperti Acer Aspire S3, dan dgn harganya sekitar RM2000 (harga ikut specification). Acer ini sebijik ala2 ultrabook... ringan dan nipis...tapi kalau budget ko banyak.. belilah apa2pun ultrabook... Toshiba, Samsung malah Acer Ultrabook !!

Tunggu jab bro… kenapa tajuk ko proceeding 2012… then ko citer pasal pipet then lap top… ?

Tu mudaqqimah jer… memanglah aku nak bagi tau pasal proceeding 2012. Aku nak kongsi satu buku abstract 2012 dgn pembaca blog akulah. Ini adalah abstract bagi satu conference yang belum pun bermula…iaitu 9 - 12 oct 2012. Aku nak share, bagi pembaca blog yang berada dalam bidang berikut:

Assessment and Evaluation; Teacher Education; Guidance and Counseling Psychology; Educational Psychology; Adolescent Growth and Development; Learning Theories; Effective Teaching Practices; Second Language Teaching; Leadership and Collaborative Policy; Adult and Continuing Education; Higher Education; Quality Assurance/Institutional Effectiveness; Special Education; Education and Technology; ICT; Distance Learning; Psychology..etc

Apa istimewanya buku abstrak tu bro? 

Itu abstrak kajian paling latest tahun 2012 dalam education dan educational psychology. Kalau ko nak tahu tajuk yang masih PANAZZZ.... bolehlah lihat buku ni utk mendapat idea fokus kajian yang ko ingin terokai. Bukan itu sahaja, byk kajian dalam abstrak ini dibuat dalam context sesebuah negara spt tajuk berikut dan boleh ko sesuaikan dalam contact Malaysia pula… malah ada beratus abstrak yang lain !! 

Berikut adalah beberapa tajuk abstrak dari ratusan tajuk dalam buku abstract tersebut ...

AN ANALYSIS OF TEACHERS’ SENSE OF EFFICACY SCALE WITHIN THE MALAYSIAN CONTEXT

NEW SKİLLS İN ADULT EDUCATİON AND TRAİNİNG: THE FİELD OF MEDİATİON İN PORTUGAL AND FRANCE

COMPARİSON OF THE EFFECT OF THREE METHODS OF CREATİVİTY DEVELOPMENT İN ELEMENTARY STUDENTS İN TEHRAN CİTY

THE COGNITIVE LEVEL OF THAI SECONDARY

STUDENTS ALGERIAN ADULT’S ATTITUDES ENGAGED IN AN ONGOING TRAINING TOWARDS CONTINUING EDUCATION

THE RELATIONSHIP BETWEEN METACOGNITION AND THEORY OF MIND : RESULTS ON EGYPTIAN

PRESCHOOLERS A DESCRIPTIVE STUDY OF EMOTIONAL INTELLIGENCE AND ACADEMIC PERFORMANCE OF MBBS STUDENTS (INDIA)

FACILITATING COGNITIVE PRESENCE IN AN ONLINE DISCUSSION FORUM: ANALYSIS OF PARTICIPANTS’ POSTS (MALAYSIA)

PROBLEM SOLVING AND PROBLEM POSING SKILLS OF STUDENT MATHEMATICS TEACHERS ABOUT THE ‘SETS’ SUBJECT (TURKEY)

AN ANALYSIS OF TEACHERS’ SENSE OF EFFICACY SCALE WITHIN THE MALAYSIAN CONTEXT GENDER

DIFFERENCES IN READING HABITS AMONG BOYS AND GIRLS OF BASIC SCHOOL IN ESTONIA

Mudah2an abstrak ini dapat membantu anda yang baru melayari dunia penyelidikan....

Mana buku abstrak tu bro? 

Ada...ko download buku abstrak lengkap dan ambil sedikit masa meneliti abstrak2 tersebut dgn klik link berikut...

SILA KLIK INI

Moga berjaya...

OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...