.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Wednesday, March 26, 2014

Tajuk 575 - Template ubah format citation

Bagi kawan2 kat UKM dan UM yang ada format GAYA sendiri yang lain dari yang standard.... nak cuba betulkan format standard dgn Gaya UKM atau UM.... lakukan ini. 

Kawan2 IPTA lain tak perlulah sebab ikut gaya yang dah standard...biarlah kawan2 yang ada gaya tak standard cuba apa yang saya sampaikan kat bawah ni... (lucukan.... bila nak hantar jurnal utk publish, ubah plak ke gaya standard...) 

Buka dahulu Mendeley (mesti connect dgn internet)

View - Citation Style - More style

Klik mana2 style terhampir dgn gaya UKM / UM ... klik kanan - Edit Style

Then anda akan dibawa ke website citation style language (CSL) editor di http://csl.mendeley.com/visualEditor/ (seperti dalam pic)

Then pandai2lah explore utk edit ikut gaya UKM dan UM yg tersendiri!! Kalau tak tahu....tak dapek den nak tolong !!

Alternatif - format UKM boleh cuba di tajuk dalam blog ini.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...