.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Wednesday, August 17, 2016

Tajuk 860: Ini bukan GAP ker?

Ini bukan GAP utk diisi ke?
Dunia postgraduate adalah dunia intelectual... dunia research...dunia collaborate yg membawa kpd perubahan.
Atas dasar ini aku sering mcadangkan perubahan supaya PG dianggap fellow researcher mengganti hubungan tradisi expert-student. Expert dilihat berada dlm status quo elitis bbanding dgn student. Wpun ada expert yg kautim dgn student... tetapi itu bukanlah budaya main stream..
Mana boleh bro... TAK PERNAH ORG BUAT' cam tu... lagipun mesti ada 'GAP' antara expert dgn novis...
Yer ke? Ulang sekali lagi?
Sapa yang selalu pesan.... buat sesuatu yang TAK PERNAH ORG BUAT.... malah sibuk sungguh utk mengisi GAP - siapa? Abis kenapa tak boleh lah pulak? Inilah masanya nak buat yg org tak buat dan isi kelompongan antara expert-novice - isi GAP !!
Jgn tak tahu... berapa ramai expert tak tahu SEM AMOS.. Smart PLS juga EFA, CFA... asyik guna Chronbach alpha jer... sedang pelajar yang novis tu expert menggunakannya? Ini belum lagi PG yg expert dlm industri... bpuluh tahun mbina pengalaman... jadi manager for international company malah CEO.... sapa boleh nafikan?
Agak2 ramai tak yg tahu... enantiomer... chirality... stoichiometric... GE... fumigant.. stereogenic... shield effect ... hermeneutic... ?
Ini antara sbb publication top journal dan begitu juga nama pada poster pertandingan / exhibition research...mensyaratkn "no salutation" pd nama researchers lalu meletakkn kedudukn yg sama level kpd semua authors / researchers !
OT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...