.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Monday, May 27, 2013

Bercuti di Langkawi ....

Wife telah lama plan untuk ke Langkawi. Aku OK jer sebab dah nak masuk 50 tahun.... aku cuma dengar kisah Pulau Dayang Bunting.... nak gak pergi tengok amende ada kat sana....walaupun aku pernah ke Langkawi kerana ada konferens....


Post ni aku nak bagi komen skit kat tempat2 aku pergi tu.... pix berikut tak ikut kronologi ....

LCCT....

Pemandangan dari cable car....

Bag hijau ni pemandangan biasa di Langkawi
Bag Hj Ismail Group yang jual pinggan mangkuk tu la...

Tunggu bot nak ke Pulau Dayang Bunting...
Kat jeti ni dah ler sempit bro.... tak sistematik dan bahaya utk kanak-kanak.
Aku terfikir.... ratusan boat dalam sehari... takkan ler jeti sempoi cam ni jer?

Salah satu dari ratusan pulau sekitar Langkawi

Ni di Pulau Dayang Bunting.... jetipun tak ada... semua pakat2 main lompat jer !! Bayangkan kalau ada yang bedebub jatuh dalam air...

Huruf "L" dah hilang lama.... tak ganti ke ? 

Ni ler tasik Dayang Bunting
Aku nak sewa life jacket.... tak cukup kena que pulak....
Emmm..... tak efisyen lah macam ni...

Tasik ni dalam. Memang ada tempat mandi untuk kanak2
Bila masuk jer nak bawa Nine mandi.... berlumut pulak lantai kolam tu.. abih camno?

Hanya kerana bentuk spt perempuan mengandung sedang tidor....lalu dinamakan Pulau Dayang Bunting

Burung helang yang jinak ini satu yang istimewa.....


Terkesima aku melihat puluhan helang atas kepala.... sambil menyambar ke laut !!

Banyaknyer.... yang merah dan putih....

menyambar makanan di laut....

Pasir halus pantai Pulau Beras Basah memang mempersonakan
Paling sadis kat sini tiada toilet disediakan.... macam tak caya jer...

Pasir yang cantik....

Sementara anak2 mandi.... kiraorang bercanda ler (bercanda tu apa ha?) 

Dataran Langkawi..... 

Model kanak2...?

Kat Bird Paradise ni anak2 suka... anak2 dapat dekati haiwan dgn lebih dekat.... tempat mesti lawat bro !!

Aku suka helang ni ... dia asyik usah aku jer !!


Cantik...tapi semakin pupus


Racoon Malaysia... juga makin sukar ditemui




Nine tunjuk hero !

Menuju ke Galeri Perdana
Sepatutnya masuk percumalah...

Bukan saja org kena  kena tiket.. kamerapun kena jugak !

Bumbung yang gah.... di Galeri Perdana



Selesai di Galeri Perdana.. pergi Kuah utk jalan2 cari makan...

Kalau musim cuti sekolah.. datang ler before 10.00 am. Kalau tidak... naik cable car 10 minit.... que 1 jam !!

Sampai di atas... nyaman sungguhhhh...




Kekasih dan teman....



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...