.

"ANTARA BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011"


MORE THAN A MILLION HITS !

Statistik

SPSS - STATISTIK PENYELIDIKAN SECARA SANTAI

BENGKEL ANJURAN DR OT:

(1) TULIS TESIS CEPAT & PENGURUSAN ARTIKEL MENDELEY

(2) PENGENALAN ANALISIS DATA KUANTITATIF SPSS

(3) ANALISIS DATA KUALITATIF DGN ATLAS.ti

(4) BENGKEL BINA DAN ANALISIS SOAL SELIDIK

Ingin anjur bengkel ditempat anda? Email ke:

zahinothman@gmail.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sila joint dan sign-in. Anda FOLLOWER kehormat drotspss...

Saya klik Follow dan BANGGA menjadi follower drotspss...

Wednesday, February 13, 2013

Camping di Raub Pahang, satu2nya yg unik !

Aku dan anak-anak menghabiskan cuti Tahun Baru China dgn aktiviti camping dan tinggal dalam khemah di camp site, Raub Pahang. Camp site ini juga ada dusun durian.... yang bebas pesticide dalam semua aktiviti disini....dan boleh makan free jika datang musim durian gugur. 

Camp Site ini menjadikan slogan "back to nature" dgn usaha menjadikan hutan sebagai warisan yang perlu dipertahankan. Aktiviti yang dianjur mementingkan penjagaan hutan sangat menarik melalui aktiviti PEKA (Pertubuhan Perlindungan Khazanah Alam). Aku dah camping banyak kali sejak zaman sekolah  tetapi camping site ini adalah unik....sedikit kisah camp site ini aku ceritakan melalui photo berikut dan kenapa ianya sedikit unik !

Sepanjang sungai dipenuhi ikan yang jinak.... maybe satu2nya sungai camp site yang ada keunikan ini
Ikan asal sungai yang jinak kerana dah biasa dgn manusia
mula2 kekok juga nak mandi bila ada ikan....terutama dikawasan air tenang....jelas nampak ikan2 tersebut
Anda tidak akan dapat pengalaman ini dimana-mana...

Ikan yang banyak kerana air yang bersih lagi jernih

Hanya tinggal beberapa sungai sahaja di Malaysia yang mempunyai air sebersih sungai ini

Sejuk dan nyaman

Semua air buangan dari camp diproses dan tidak dilepaskan ke dalam sungai ini

Menikmati rezeki Allah dgn pemandangan yang menakjubkan.....
Basuh tangan pun guna air sungai

Bersiap utk river trekking

Mengharungi sungai dan air terjun


NINE dapat "guard" special sepanjang expedisi river trekking !!
Tak cukup river trekking....
NINE menunjuk bakat menjadi goalie.... terbang ooooo

Bila malam apa lagi....
NINE kepenatan zzzzzz..... dibuai bunyi deruman air tepi khemah

Khemah disediakan ditepi sungai sangat selesa
Amacam ?
Message yang jelas

Surau yang selesa... dgn air dari gunung...
ideal utk usrah dengan anak2...

Camping site ditepi sungai...dan sungguh menghairankan tiada pulak nyamuk wpun waktu malam !!

Aktiviti flying fox di dusun durian.... !!


Kawasan camping yang bersih dan cantik...

Terjun 20 kaki ini satu pengalaman "fear factor", dalam sungguh sungai ni sebab tak jejak kaki ke dasar....

Suspen wooo...tapi kena maintain macho bro ....


Santai...di water fall


Teringat masa REHLAH dan TAMRIN di kampus dulu... masa tu masih bujang...now anak dah besar2....

Hanya kenderaan 4WD boleh sampai ke camp site
Meredah jalan yang sukar...

Aktiviti memancing ikan kolam.... pengalaman bagi yang tak pernah memancing
Sweating together....jogging hingga ke puncak....... emm...


Lelabah yang juga unik di camping site
Ini juga lelabah yang unik...macam harimau ler pulak...

Buah ni menarik minat lensa DSLR ku

Kumbang bukan seekor disini...
Paku pakis... 






Jadi sama2lah kita sayangi alam sekitar.... 
OT




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...